Waarnemend burgemeester Castricum benoemd

Met ingang van 1 juni is mevrouw Karen Heerschop benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Castricum. Deze benoeming is tot stand gekomen na overleg tussen een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Castricum en de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk.

De huidige burgemeester van Castricum, Toon Mans, zal per 1 juni zijn functie neerleggen om bestuursvoorzitter te worden van stichting Twijs, een onderwijsinstelling in de regio Haarlem.

Karen Heerschop zal als waarnemend burgemeester van Castricum fungeren totdat de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester is afgerond. Naar verwachting zal eind maart 2024 een nieuwe burgemeester voor Castricum worden benoemd.

Karen Heerschop is momenteel zelfstandig ondernemer en heeft verschillende functies bekleed, waaronder voorzitter van twee participatieplatforms voor Staatsbosbeheer.

Ze heeft ervaring als waarnemend burgemeester van de gemeenten Beemster, Zeevang en Wijdemeren, en heeft tevens gewerkt als interim directeur en rentmeester van het Goois Natuurreservaat.

Haar politieke carrière begon in 1994 als raadslid in de gemeente Hilversum, waar ze later ook wethouder is geweest.