Rappend de weg wijzen in het verkeer op De Mathiasschool uit Alkmaar

Kinderen op basisscholen in Nederland leren al op jonge leeftijd over verkeer. Ze lopen en fietsen veel en daarom is het belangrijk dat ze de verkeersregels en -borden kennen.

Nu hebben ze een leuke nieuwe manier om de verkeersborden te leren: met de 'Van A naar B Rap'! In de klas leren kinderen de regels en borden en krijgen ze fietsles.

Het is belangrijk dat ze blijven oefenen met deze regels, niet alleen voor hun eigen omgeving, maar ook voor wanneer ze naar de middelbare school gaan en met nieuwe verkeerssituaties te maken krijgen.

Er zijn vijf categorie├źn verkeersborden die ze vaak tegenkomen: verboden, verplicht, waarschuwing, informatie en voorrang. Tune4U heeft in samenwerking met De Verbeelding uit Haarlem een rap ontwikkeld waarin alle verkeersborden op een leuke en muzikale manier worden behandeld.

De rap wordt visueel ondersteund in een interactieve videoclip, zodat kinderen de borden kunnen zien en meedoen met de rap. Marco Emmerig van Tune4U heeft ook workshops gegeven op de Matthiasschool in Alkmaar, waar kinderen hebben geleerd over verkeersborden en haaientanden op de weg.

Naast verkeersborden zet Marco ook andere vakken van de basisschool om in popmuziek, beats, zang en rap.