Plan voor woning in buitengebied Heiloo aan Maalwater

Er is een plan voor het bouwen van een woning in het buitengebied van Heiloo aan Het Maalwater. Het betreft de bouw van een vrijstaande woning. Het past niet in het bestemmingsplan, maar de gemeente werkt mee aan een afwijking. De woning krijgt twee dwarskappen die bestaan uit schuin aflopende en gerende (met knik) rieten kappen. Onder de woning komt een kelder die vanaf de weg met een hellingbaan naar beneden loopt onder het maaiveld.

De woning ligt aan het eind van een weg in het buitengebied van Heiloo. Volgens de Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heiloo zijn er in de omgeving zijn al nieuwere woningen gerealiseerd met verschillende ontwerpen. Het ontwerp van de kappen van de woning behoeft volgens de commissie meer aandacht en met name wat betreft de kappen.

Ook zijn er aanmerkingen op de hellingbaan van de parkeergarage, die meer ingekleed zou kunnen worden in het groen. De omgeving laat een smal weggetje zien en hoge waterstanden. Er zal behoorlijk afgegraven moeten worden voor het realiseren van een parkeergelegenheid ener wordt geadviseerd met het Waterschap te overleggen.