Nieuwe voetbalvereniging in Dijk en Waard

Na een 48-jarig bestaan werden in februari 2023 de deuren gesloten van voetbalvereniging WMC in sportpark De Vork. Voetbalvereniging WMC kampte al jaren met een teruglopend aantal leden, maar ook met stijgende energiekosten.

Daarnaast heeft WMC al een herstart gehad in 2019. Twee vrijwilligers van voetbalvereniging vonden dit erg jammer. Wendy en Thorsten, die vier jaar vrijwilligerswerk hadden gedaan bij WMC, besloten gezamenlijk actie te ondernemen.

De passie voor de club en haar leden bleef in hun hart. De twee vrijwilligers klopten aan bij diverse voormalige sponsoren en gingen in gesprek met potentiƫle nieuwe sponsoren.

Met succes kon voetbalvereniging Dijk en Waard de volgende stap zetten en in gesprek gaan met de gemeente, vertelde ze aan onze mediaparter RTV Dijk&Waard.

Na een verkenningsgesprek moest er snel een plan worden ingediend, wat leidde tot een gesprek met de wethouder voor sport en cultuur, John Does, en beleidsmedewerker sport en cultuur, Luke Mulder.

De gemeente gaf aan dat ze graag weer een bloeiende voetbalvereniging willen zien op sportpark de Vork, en VV Dijk en Waard bleek perfect te passen binnen de wensen van de gemeente.

Met dit in gedachten is er gisteren om 15:40, na het voorlezen en uitleg van de akte door notaris Gwendolyn Vis-van Truijen, door 3 van de 6 bestuurders getekend voor de nieuwe Voetbalvereniging Dijk en Waard bij Notariskantoor Appel te Obdam.