Nieuwe expositie Kunst als Medicijn in Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar [VIDEO]

De kunstcommissie Kunst als Medicijn organiseert kunstexposities in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar.

Er hangen diverse schilderijen van Frank Smits aan de wand van het Noordwest Ziekenhuis. Naar aanleiding van zijn serie ‘Meisjes van Vermeer’, kreeg Frank een uitnodiging van het Vermeer Centrum in Delft om daar, in het kader van “2023-het jaar van Vermeer”, zijn 12 schilderijen te exposeren. In de hal bij de achteringang hangen ook twee abstracte schilderijen waarin hij het verschil benadrukt tussen orde en vrijheid. Verder hangt er nog een experimenteel portret-schilderij met de titel: Vrouw van Goud.

Tot en met november zijn er aquarellen van Joop de Beer te zien in het Noordwest Ziekenhuis. Vanaf zijn jeugd houdt hij zich bezig met het “kunstschilderen”, oorspronkelijk in alle mogelijke technieken maar sinds een aantal jaren beperkt hij zich steeds meer tot het aquarelleren. Hierbij gaat zijn voorkeur uit naar de realistische weergave waarbij hij de details niet schuwt. De aquarelschilderijen bestaan hoofdzakelijk uit afbeeldingen van stedelijke aanzichten van Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Velsen en een enkel dorpstafereel.

Ton Revers is als geboren en getogen Castricummer al vanaf de kleuterschool bezig met verf en klei. Het “prutswerk” van vroeger is in de loop van de tijd vervangen door kunstwerken die hij al meerdere keren heeft mogen exposeren. De actualiteit is voor hem een bron van informatie, het liefst met humor erin verwerkt. En het gebeurt regelmatig dat er, bij voldoende inspiratie, een serie ontstaat. Zijn keramiek is tot eind november te zien in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar.