Nieuw Licht met werk Nynke Koster in Grote Kerk Alkmaar [VIDEO]

Tot en met 4 september is de tweede editie van het kunstprogramma Nieuw Licht in de Grote Kerk Alkmaar. Voor Nieuw Licht wordt ieder jaar een kunstenaar gevraagd om speciaal voor de kerk een werk te maken geïnspireerd door, of reflecterend op, het erfgoed en de geschiedenis van de kerk.

Hiervoor heeft kunstenares Nynke Koster dit jaar speciaal een kunstwerk ontworpen op het hoogkoor van de Grote Kerk. Ze is aan de slag gegaan met het thuisgevoel van Alkmaarders.

Bezoekers mogen plaatsnemen op het omgekeerde gewelf gemaakt van zacht schuim en rubber, waar je letterlijk tussen de verhalen van Alkmaar zult liggen. Het werk zal de verhalen van verschillende gemeenschappen in de stad met elkaar verbinden en bezoekers uitdagen deze op een geheel andere manier te beleven.

Het kunstwerk 'Common Ground' is met 5 bij 15 meter het grootste kunstwerk is dat Nynke Koster ooit maakte en er zijn in het kunstwerk 50 plekken om op plaats te nemen. Al het gebruikte schuim gemaakt is van gerecyclede matrassen en er zitten 20 vaten rubber in het kunstwerk verwerkt.