Meer dan gemiddeld aantal elektrische auto's in Heiloo

Meer dan gemiddeld aantal elektrische auto's in Heiloo

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. In Heiloo staan 11.718 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 153 (1,31%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 184 (1,57%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Heiloo wordt dus 2,88% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. Dit blijkt uit cijfers van EVplan.nl.

In de gemeente Heiloo zijn er zijn er in totaal 96 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

Er zijn 68 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Daarnaast zijn er 28 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Heiloo.

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,28%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Heiloo zijn. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3%.