Meer dan 60 belangstellenden bij promotiedag varen in Alkmaar [FOTO'S & VIDEO]

Handhaving van de gemeente Alkmaar en de politie organiseerden op woensdag 31 mei weer een promotiedag over het varen in Alkmaar. Daar kwamen op de eerste dag al meer dan zestig belangstellenden op af. Op deze dag, maar ook op donderdag 1 juni bij de steiger van de Oudieplas en op vrijdag 2 juni in De Rijp, gaan zij in gesprek met bezoekers over veiligheid op het water.

Het is belangrijk dat iedereen op een veilige manier kan genieten van het vaarwater. Om dat mogelijk te maken is er kennis van de vaarregels nodig. Daarom hebben handhaving en politie de handen ineen geslagen om tijdens promotiedagen met jong en oud in gesprek te gaan over veiligheid op het water. Bezoekers krijgen de kans om vragen te stellen aan politie of handhaving, hun vaartuigen en waterscooters te bewonderen, een parcours af te leggen en leuke gadgets mee te nemen.

Handhaving en politie zien deze zomer toe op de veiligheid op het water. Als er overtredingen worden geconstateerd, mogen handhaving en politie namens het Openbaar Ministerie bekeuren. De boetes kunnen oplopen tot wel € 500 per overtreding.