Kunst10Daagse Bergen 2021 van start [FOTO'S & VIDEO]

In Bergen is de Kunst10Daagse van start gegaan. Die duurt dit jaar van 22 tot 31 oktober. Overal in Bergen kunnen kunstliefhebbers tien dagen lang terecht voor diverse kunstuitingen. Er zijn dit jaar alleen exposities en tentoonstellingen, dus géén concerten, géén busjes en géén straattheater. Het thema is "The Roaring Twenties".

Een overzicht van exposerende kunstenaars is te zien in het informatiecentrum aan de Oude Prinsweg 1 tegenover de Ruïnekerk. Het informatiecentrum is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Aan de Hoflaan laat Jeronimus van der Leeden zijn beelden zien. Vormgeven is voor hem een taal om te kunnen communiceren en emoties over te brengen. Zijn voorkeur gaat uit naar portret en dierplastiek, maar ook abstract werk waarbij beweging, spanning en het spel van licht en schaduw een belangrijke rol spelen.

Wilma Hoebee exposeert met haar beelden bij Cinebergen en in het Bergense Bos zijn levensgrote foto's te zien van fotograaf Carla van de Puttelaar. Zij fotografeert met name jonge vrouwen in imposante, weinig verhullende jurken en gewaden. Van de Puttelaar haalt haar inspiratie onder andere uit de klassieke schilderkunst. De foto's zijn op grote, doorschijnende doeken afgedrukt en zijn ook na de Kunst10Daagse nog te zien bij Landgoed Het Hof in het Bergense bos.