Impressie Open Monumentendagen Heiloo 2021 [FOTO'S & VIDEO]

Op zaterdag 11 en zondag 12 september openden verschillende monumenten in Heiloo hun deuren voor bezoekers tijdens de Open Monumentendagen.

In het centrum konden geïnteresseerden terecht bij de Witte Kerk voor een rondleiding over de begraafplaats en in de kerktoren. Daarnaast was de Hutkoffer geopend. Dat is een eenvoudige boerenwoning uit het einde van de 17de eeuw waarin veel van de originele constructie bewaard is gebleven.

In het Museumkwartier op Landgoed Willibrordus waren onder andere Museum Baduhenna, het Toverlantaarn Museum en de Verhalenkamer open voor publiek.

Ook de Cultuurkoepel kon bezichtigd worden. Dit markante gebouw met zijn mooie gebrandschilderde ramen van de hand van K. Trautwein is nog steeds een baken voor de wijde omgeving.

In de Cultuurkoepel was onder andere een optreden van het Heilooër Kamerorkest. Het orkest is een kleinschalig orkest bestaande uit een enthousiaste groep muzikanten. Na afloop van het concert kwam het orkest naar buiten en speelde één van de muzikanten een korte solo.