Impressie Jazztival Alkmaar 2022 [FOTO'S & VIDEO]

Zondag 28 augustus veranderde de Pettemerstraat in Alkmaar voor één dag in een ware jazzboulevard tijdens de 11e editie van het Jazztival dat dit jaar onder de noemer ‘New Beginnings’ in het teken stond van een nieuw begin op een nieuwe locatie. In de Pettemerstraat waren Podium Victorie, HAL 25, Filmhuis Alkmaar, het Beatles Museum en The Hub omgetoverd tot de hedendaagse versie van 52nd Street.

Het Jeline Weening Kwartet opende het festival in de kleine zaal van Victorie. Buiten speelde ondertussen Funk Sweep, bestaande uit een sax, keyboard, gitaar, drums en zang. In het Beatles museum speelde de lokale band YessFriends. In The Hub stond de nieuwe band Dirty Dogs.

Hal 25 verraste haar bezoekers met Braskiri, een kwartet uit de koker van trompettist Bert Lochs. Zangeres Anne Chris bracht samen met gitarist Bas van der Wal een intieme set. Jazztival en de Burn Brigade zijn nauw met elkaar verbonden. Vanaf de eerste editie stond de 18-koppige groep uit Noord-Holland iedere keer op het podium en ook dit jaar trad de band op.