Gemeentebelangen Heiloo dient motie in voor versnelde openstelling Middenweg

Voor de raadsvergadering van 25 september dient Gemeentebelangen Heiloo een motie inzake versnelde openstelling van de Middenweg Heiloo in. Feitelijk vragen ze om formalisering van de bestaande situatie, die blijkbaar nog niet geleid heeft tot verkeersoverlast elders.

De Raad van State heeft het Bestemmingsplan Aansluiting A9 vernietigd in 2019 en het zal niet eerder dan 2030 worden dat de A9 afslag gerealiseerd gaat worden, als deze al gerealiseerd gaat worden. Het college van Heiloo heeft aangegeven dat de openstelling van de Middenweg tussen de Boekelermeer Heiloo en de Boekelermeer Alkmaar pas kan plaatsvinden ná realisatie van de Aansluiting A9 bij Heiloo,  als deze al gerealiseerd gaat worden.

Gemeentebelangen Heiloo vraagt nu of in verband met verandering van omstandigheden de huidige openstelling van de Middenweg tussen Alkmaar en Heiloo toch te formaliseren, de laatste 50 meter af te maken en deze niet meer af te sluiten.

De openstelling van deze Middenweg leidt tot minder omrijden en dus minder autokilometers en schadelijke uitstoot. Tijdens de afgelopen weken van onbedoelde openstelling hebben zich geen verkeersproblemen voorgedaan in Heiloo en Akersloot/Castricum en deze aansluiting kan snel en zonder veel kosten worden gerealiseerd, omdat de Middenweg op 50 meter na gereed is.