Expositie Trog Heiloo van Ethel Lays, Eike Klous en Trees Adrichem [FOTO'S & VIDEO]

Door Galerie de Buitenkans wordt tot en met zondag 30 januari een expositie georganiseerd van Ethel Lays, Eike Klous en Trees Adrichem in de Trog aan de Bullaan 4 inHeiloo.

Glaskunst is al meer dan 30 jaar de passie van Ethel. Inspiratie vindt zij in de omgeving van Bergen: duinlandschappen, strand en zee en kleurrijke bloemenbermen langs wandelroutes. Haar glaswerk kenmerkt zich door het ruwe, aardse uiterlijk. Verfijnde, fragiele details op een verweerde ondergrond. Glanzende elementen op een reliƫf van gebroken glasscherfjes.

Trees Adrichem uit Heiloo gebruikt vaak materialen als zand en zelfs zaagsel om de huid van haar werken een organisch uiterlijk te geven. De penseelstreek is expressief en fors; vorm is meestal ondergeschikt aan kleur en vaak subtiele lijnen. Haar werk is abstract, met af en toe associaties naar figuratieve vormen. Haar werk wordt beschreven als sfeervol, suggestief, open van karakter, ruimtelijk en expressief.

Eike Klous uit Haarlem maakt quilts. Een quilt bestaat uit drie lagen: een toplaag, een tussenvulling en een achterkant. Die drie lagen met elkaar verbinden heet quilten. In 1990 komt Eike voor het eerst in aanraking met het patchwork en quilten. Inmiddels kent zij vele materialen en borduurt, appliqueert, verft, stempelt, krimpt of smelt zij stof. Ook werkt Eike nu veel meer met de naaimachine. Het resultaat is hier te zien. Haar inspiratie ontstaat volkomen gevoelsmatig.