Expositie Galerie de Buitenkans in Heiloo [VIDEO]

Tot en met 24 december wordt door Galerie de Buitenkans in Heiloo een expositie georganiseerd van Marian Frederiks, Sylvie Steur en Monique Sommers-Kuijpers in de Trog aan de Bullaan 4 in Heiloo.

Marian Frederiks maakte met schilderen op zijde kennis in Frankrijk. Dit werd haar grote passie en de opgedane kennis geeft ze weer aan cursisten in creativiteitscentra door. Vijfentwintig jaar geleden verving ze de zijde door papier en later door doeken. De zijdeverf werd acrylverf en nu schildert Marian het liefst met olieverf.

Sylvie Steur volgt al een langere tijd schilderles en leerde daar verschillende technieken met olieverf. Sylvie begon daarna met schilderen met acrylverf. Elk schilderij dat ze maakt heeft een waardevolle betekenis voor haar en representeert een deel van haar leven

Monique Sommers-Kuijpers uit Akersloot kwam in 2003 in contact met een oude liefde: boetseren. Daarna volgde zij diverse workshops en cursussen. Monique maakt gebruiksvoorwerpen van keramiek, organisch van vorm en in natuurlijke kleuren en vindt het belangrijk dat ze ook mooi zijn als object. Inspiratie haalt zij uit de natuur en de Japanse filosofie van de levenskunst.