Eén 24-uurs daklozenopvang aan Helderseweg in Alkmaar

Op dit moment zijn er in Alkmaar twee locaties voor daklozen: de nachtopvang aan de Jan de Heemstraat en de dagopvang aan de Helderseweg. Het is de bedoeling om in 2023 de bestaande dagopvang uit te breiden met nachtopvang zodat er één 24-uursopvang ontstaat aan de Helderseweg 8.

Het samenvoegen van beide in één pand levert veel voordelen op: meer slaapplaatsen, minder daklozen die ’s nachts op straat moeten blijven en voordelen voor samenwerking door dnoDoen en Reakt waardoor zij daklozen beter kunnen begeleiden.

Op woensdag 9 februari is er om 19.30 uur een online bijeenkomst waar bewoners uit de buurt en andere betrokkenen voor zijn uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de gemeente Alkmaar, daklozenorganisaties dnoDoen en Reakt; het project, de plannen en het traject voor de verhuizing en realisatie van de 24-uurs opvang.

Doel is om na de zomer te starten met de verbouwingswerkzaamheden. Deze vinden plaats binnenin het pand, aan de buitenzijde verandert nauwelijks iets. Begin 2023 staat de opening van de vernieuwde locatie gepland.