Drie van vier verdachten vrijgesproken van openlijke geweldpleging op portier in Heiloo

De politierechter heeft dinsdag drie van de vier jonge verdachten die in verband werden gebracht met een openlijke geweldpleging op een portier van een café in Heiloo vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Alleen de 20-jarige E.W. uit Heiloo kon op basis van het dossier worden veroordeeld.

Hij kreeg 150 uur werkstraf opgelegd. Wat precies de aanleiding van het geweld op 24 april was, bleef tijdens de behandeling van de zaak onduidelijk. Wel stond het in ieder geval vast dat de portier door ongeveer vijf jongens is geslagen, en geschopt terwijl hij al op de grond lag nadat hij probeerde een opstootje te sussen.

De man verloor daarbij een stukje van zijn tand, en hield er verder blauwe plekken aan over. De drie vrijgesproken verdachten erkenden dat ze inderdaad bij het incident aanwezig waren, maar zeiden geen geweld te hebben gebruikt.

Ook vond één van de verdachten het opvallend dat de politie besloot om alleen alle zwarte jongens te arresteren, terwijl er ook door een andere groep geweld was gebruikt (bron: NHD).