Alkmaar Sport organiseert openwater Swim tussen de molens

Op zondag 11 juni organiseert Alkmaar Sport de Hoornse Vaart Open Water Swim in Alkmaar. Dit unieke evenement biedt jong en oud de mogelijkheid om deel te nemen aan een sportieve activiteit in het prachtige landschap van de Hoornse Vaart.

Het parcours van 250 meter is tussen twee boeien uitgezet en biedt zwemmers tussen 12.00 en 13.00 uur de kans om langs klassieke molens te zwemmen en te genieten van de mooie omgeving. De kosten om deel te nemen bedragen €17,50 en aanmelden kan via de website van Hoornse Vaart.

Marcel Ruitenberg, locatiemanager bij zwembad Hoornse Vaart, is enthousiast over het evenement en benadrukt dat het dit jaar groter zal zijn dan de vorige editie. Tijdens het evenement is er een DJ aanwezig om voor de juiste sfeer te zorgen.

Deelnemers hebben de mogelijkheid om drie ronden (1500 meter) of zes ronden (3000 meter) te zwemmen tussen 12.00 en 13.00 uur.De Hoornse Vaart Open Water Swim wordt mogelijk gemaakt door Univé en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat de waterkwaliteit en temperatuur meet om de veiligheid van de zwemmers te waarborgen.

Marcel Stroet, oud-internationaal open water zwemmer en oprichter van de Open Water Swimming club, is betrokken bij het evenement en zorgt voor de tijdregistratie met behulp van MyLaps chips. De kosten om deel te nemen bedragen €17,50 per persoon en een zwemdiploma is verplicht.

Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers, dus wees er snel bij om zeker te zijn van deelname. Inschrijven kan via de website van zwembad Hoornse Vaart.