8 jaar cel en tbs voor doodslag in duinen Egmond

De rechtbank Noord-Holland heeft een 31-jarige man veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het opzettelijk doden van een 56-jarige man in de Egmondse duinen in april 2022. De verdachte heeft het slachtoffer met zeer grof geweld mishandeld en hem vervolgens bloedend in een duinpan achter gelaten, waarna de man is overleden. De verdachte is ook veroordeeld voor een eerder gepleegde mishandeling uit 2020. Van nog een andere mishandeling is de verdachte vrijgesproken.

De verdachte heeft verklaard dat hij die dag veel drank en drugs had gebruikt. Hij heeft het slachtoffer in het gezicht gestompt en hem geschopt. Vervolgens heeft hij de tas en de telefoon van het slachtoffer gepakt en hem bloedend in een duinpan achtergelaten. Wat er verder die dag is gebeurd, is niet duidelijk geworden.

Hoewel de verdachte onvoldoende heeft meegewerkt aan onderzoeken naar zijn persoon, heeft de rechtbank mede op grond van de verkregen informatie vastgesteld dat de verdachte tijdens het delict aan een psychische stoornis leed.