BE@TTV Expo agenda Heiloo en de regio [VIDEO]

De BE@TTV Expo agenda met exposities in Bibliotheek Heiloo, Rozing Wonen & Dromen en het Medisch Centrum Alkmaar.

Tot 6 april is er een expositie met foto’s en (houten) beelden van Toos en Jan Oudhoff in Bibliotheek Heiloo. Beeldhouwen en fotograferen nemen een belangrijke plaats in, in het dagelijkse leven van Toos en Jan Oudhoff. Al heel wat jaren is Jan bezig aan zijn beelden. De laatste jaren heeft het bewerken van hout zijn voorkeur. De voorliefde van Toos Oudhoff voor de mens in zijn dagelijkse beslommeringen en de schoonheid van de natuur, hebben duidelijk haar voorkeur om op de gevoelige plaat vast te leggen.

Diny Reijnders, geboren in Haarlem, is grotendeels opgegroeid in Alkmaar en Heiloo en pakte zo'n vijftien jaar geleden serieus het tekenen en schilderen op. Haar werk bestaat voornamelijk uit kleurrijke, expressieve schilderijen, bijna allemaal op doek geschilderd met acrylverf. Met kwast, maar ook met paletmes. Een expositie van Diny is te zien bij Rozing Wonen & Dromen is te zien tot juni.

Er zijn weer diverse exposities te zien in het Medisch Centrum Alkmaar. Jan Hollenberg geeft oude lampen een nieuw leven door ze om te vormen in een nieuw en verrassend lichtobject. Ook ontwerpt hij nieuwe modellen vanaf de basis. Daarbij maakt hij gebruik van grondstoffen die speciaal voor hem in het buitenland worden vervaardigt. Rita Koolen laat zien dat de techniek vilten op verschillende manieren en vormen gebruikt kan worden. Zij ontwikkeld zich en ieder jaar ontstaan er nieuwe creaties. Zij maakt nu wandpanelen. Het samenspel van kleuren en lijnen van diverse materialen is haar uitgangspunt. Loes Verbeek is een veelzijdige kunstenaar. Haar bronzen beelden zijn een toonbeeld van jarenlang vakmanschap en passie. De mensfiguren die zij tentoonstelt zijn 'gevangen' momenten van emoties die zich voordoen in een mensenleven.