Expo agenda Heiloo en de regio voor maart [VIDEO]

De BE@TTV expo agenda voor Heiloo en de regio van maart.

In de Hutkoffer aan de Heerenweg in Heiloo is het atelier van Lucia Admiraal gevestigd waar zij glas-in-lood ontwerpt en maakt. Daar zijn glas-in-lood en andere glazen voorwerpen te zien.

Een expositie van pentekeningen van Pieter Ellen is tot en met 15 maart te zien bij Kranenburgh. Pieter Ellen was fantasierijk, humoristisch en soms een beetje stout. Dat is de wereld die Pieter Ellen zo’n twee- tot driehonderd jaar geleden op papier zette.

In het gemeentehuis van Heiloo is een vitrine ingericht met archeologische vondsten uit het project Zuiderloo. Uit archeologische vondsten in Zuiderloo is gebleken dat al in de vroege Middeleeuwen mensen op de strandwal woonden. Er zijn in het gebied scherven gevonden, oranje van kleur, die uit de Karolingische periode komen.

Een tentoonstelling onder de noemer ’Stilleven’ met werk van zes fotografen is tot 22 maart bij Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1. Kaj ter Borgh, Han Reeder, Gerard Alting, Hay Hermans, Jonathan Leih en Koos Lina tonen stillevens in al hun facetten. Bezoekers kunnen ook zelf het leven eventjes ‘stil zetten’. Er is een speciale hoek ingericht met allerlei spullen die gebruikt kunnen worden om een eigen stilleven samen te stellen en dat te fotograferen. Het mooiste stilleven wordt uiteindelijk op een groot formaat afgedrukt.

In de tuin van Kranenburgh in Bergen is een kunstwerk te zien van Chiel Kuijl. Kunstenaar met de naam 'Concentraties'. Met touwen en schommels, trappen en deiners heeft hij een laagdrempelige ontmoetingsplaats gecreëerd tussen hedendaagse kunst, cultureel erfgoed en natuur. Het werk groeit het komende jaar nog verder en zal te zien zijn tot 1 maart 2017.