N

Robbie Nevil
Robert Nevil werd in 1960 geboren in Los Angeles. Nevil's debuutalbum uit  1986 leverde hem diverse Amerikaanse hits op, maar vervolgalbums deden aanmerkelijk minder. Zijn grootste hit was "C'est La Vie" (1987) die het zowel in de dance- als pophitlijst goed deed. Een andere hit was het nummer "Back On Holiday" (1988). Later is Robbie Nevil vooral gaan schrijven en produceren voor andere artiesten. Zo werkte hij als schrijver bijvoorbeeld mee aan de “High School Musical” soundtrack.

New Edition
New Edition was een Amerikaanse jongensgroep en werd in 1978 opgericht in Boston, Massachusettes door Ricky Bell, Michael Bivins en Bobby Brown. Al snel worden Ralph Tresvant en Ronnie DeVoe aan de groep toegevoegd. Maurice Starr ontdekt de groep en neemt met de jongens het debuutalbum “Candy Girl” (1983) op. Hierop staan de gelijknamige singlehit en “Popcorn Love”. Vanwege onenigheid met Starr over de financiën gaat de groep daarna zonder hem verder, waarna Starr in 1984 de succesvolle groep New Kids On The Block begint. New Edition heeft daarna succes met nummers als "Cool It Now" en "Mr. Telephone Man", totdat Bobby Brown in 1986 vanwege zijn gedrag uit de groep wordt gezet en hij een succesvolle solocarrière begint. Brown wordt vervangen door Johnny Gill, maar ze scoren als groep geen echt grote hits meer. In 1989 wordt de groep ontbonden, waarna Bell, Bivins en DeVoe de hip hop groep Bell Biv DeVoe beginnen en ook Ralph Tresvant en Johnny Gill een solocarrière starten. In 1991 komt New Edition weer bij elkaar om in 1996 het album “Home Again” uit te brengen met de hitsingle "Hit Me Off". Daarna krijgen de heren ruzie en tijdens de bijbehorende promotietoer verlaten Bobby Brown en Michael Bivins de groep weer. In 2003 gaat New Edition zonder Bobby Brown weer toeren en neemt onder leiding van Sean "P. Diddy" Combs ook weer een album uit dat overigens flopt.

Newclues
Ondanks het feit dat de groep Newcleus maar twee albums uitbracht leverden ze toch een belangrijke bijdrage aan de electro-muziekstroming. Newcleus kwam voort uit een DJ-collectiief uit Brooklyn, New York dat eind jaren ’70 bekend stond als Jam-On Productions. Het collectief wisselde nogal eens van samenstelling en verzorgde de muziek tijdens buurtfeesten. In 1979 richten Cenac, zijn dan nog toekomstige vrouw Yvette Lady E Cook, Monique Angevin en haar dan nog toekomstige echtgenoot Bob Chilly B Crafton de groep Newcleus op. Hun eerste single is het nummer “Jam On Revenge” (1983), ook wel bekend als “the Wikki-Wikki song” en doet het niet alleen goed op straat, waar breakdance en electric-boogie dan populair zijn, maar ook in de hitlijsten. Datzelfde jaar verschijnt ook de opvolger “Jam On It” die zelfs in de poplijsten terechtkomt. De laatste noemenswaardige hit is “Computer Age (Push The Button)” (1985).

Novo Band
In 1977 ontstaat de Novo Band uit het Novo Cabaret, een Utrechtse cabaretgroep. In 1983 brengt de groep de weinig succesvolle door American Gypsy-zanger Steve Clisby geproduceerde debuutsingle “Funk Will Come To You” uit. Ondertussen groeit de Novo Band wel uit tot een veelgevraagde live-groep. De eerstvolgende single “Let's Go Dancing” (1985) wordt in Nederland een bescheiden hit en de opvolger daarvan, “You're Gonna Be Mine” (1986), wordt een heuse top 20 hit. In 1989 scoort de groep nog een bescheiden hit met “Take It To The Street” en het nummer “Dance Non-Stop” is het laatste teken van leven van de band. In 1991 brengt zangeres Ester Teule een solo-album uit met de titel “Esther Tuely” en scoort een bescheiden pophit met de single “Incredibly Red”.

Nu Shooz
Nu Shooz was een groep die met name werd bepaald door de echtgenoten John Smith and Valerie Day. Nu Shooz bracht "I Can't Wait" origineel uit als single in 1985, maar dat nummer werd pas in 1986, mede dankzij de speciale Ben Liebrand remix, een wereldwijde dancehit. Ook de opvolger van dat nummer, "Point Of No Return", deed het met name in de clubs goed. De daaropvolgende singles doen het echter aanmerkelijk minder goed.