U

Undisputed Truth
De Undisputed Truth was een band uit de koker van producer Norman Whitfield, die de band in 1970 oprichtte. The Undisputed Truth waren samen met The Temptations voorlopers van de psychedelic soul muziekstroming begin jaren ’70. Veel van hun singles waren dezelfde als die van de Temptations. Hun grootste hit was “Law Of The Land” (1973) en andere hits van de Undisputed Truth waren “Smiling Faces Sometimes”, “Ball Of Confusion”, “Just My Imagination” en “Papa Was A Rollin' Stone”, allen nummers die eerder of later ook door de Temptations werden opgenomen. In 1976 scoorden ze nog een hit met “You + Me = Love”. Begin jaren ’80 wordt de groep opgeheven.

Unlimited Touch & Audrey Wheeler
Unlimited Touch werd begin jaren '80 opgericht door Raymond Reid en William Anderson van de groep Crown Heights Affair, hoewel beide heren geen deel uitmaakten van de nieuwe band. Eén van de zangeressen van Unlimited Touch was Audrey Wheeler en de band scoorde een paar behoorlijke clubhits in met name Engeland met de nummers “I Hear Music In The Streets” (1980) en “Searching To Find The One” (1981). Door problemen tussen hun management en platenlabel wordt de groep tegen het einde van 1981 alweer opgeheven. Onder dezelfde groepsnaam worden later nog wel platen gemaakt, echter zonder noemenswaardig resultaat. Audrey Wheeler doet daarna veel achtergrondwerk voor artiesten als Freddie Jackson, Melba Moore, Glenn Jones, D Train, Keith Washington, Kashif and Me'lisa Morgan. Ook scoort ze een behoorlijke clubhit als de vocalen voor haar rekening neemt op Jeff Lorber's “Step By Step”. Audrey Wheeler is getrouwd met Will Downing.

USA European Connection
USA European Connection was een project van de Russisch Boris Midney die ook zo’n beetje alle instrumenten op de platen die hij produceerde. De groep bestond uit drie zangeressen die in 1978 een enorme Amerikaanse clubhit scoorden met het album “Come Into My Heart”.

Usher
Usher Raymond IV werd in 1978 geboren in Chattanooga, Tennessee. Usher kwam voor het eerst met muziek in aanraking in het kerkkoor en deed daarna mee aan talentenjachten. In 1992 wordt hij ontdekt en brengt in 1993 op 14-jarige leeftijd zijn eerste single uit met de titel “Call Me A Mack”, die ook terug te vinden is op de soundtrack van de film Poetic Justice. Een jaar later brengt hij met hulp van Sean “P. Diddy” Combs op 15-jarige leeftijd zijn debuutalbum “Usher” (1994) uit. Nadat Usher slaagt voor zijn highschool brengt hij zijn tweede album “My Way” uit die wordt geproduceerd door Jermaine Dupri. Daarvoor schrijft hij ook zelf teksten en werkt daarop verder met Babyface en Teddy Riley. De eerste single van dat album “You Make Me Wanna” wordt een wereldwijde hit, net als de opvolger “My Way”. Een live album volgt in 1999 en twee jaar later “8701” (2001) met daarop de hitsingle “Pop Ya Collar”. Ook krijgt hij weer een jaar later een Grammy Award in de categorie beste mannelijke zanger. In datzelfde jaar scoort hij ook opnieuw een grote hit als hij samenwerkt met P. Diddy op het nummer “I Need A Girl”. In 2004 verschijnt het album “Confessions”, waarvan wereldwijd 15 miljoen albums verkocht worden, met daarop de hits “Yeah!” en “My Boo”, een duet met Alicia Keys.