20-jarige inwoner Heiloo verliest rijbewijs na filmpjes op Instagram en TikTok

20-jarige inwoner Heiloo verliest rijbewijs na filmpjes op Instagram en TikTok

Naar aanleiding van een groot aantal filmjes op Instagram en TikTok hebben twee mannen proces-verbaal gekregen. De verdachten zijn een 20-jarige inwoner van Heiloo en een 18-jarige man uit Den Oever.

Van de verdachte uit Heiloo werd het rijbewijs ingevorderd door de politie. Hij bleek beginnend bestuurder te zijn. Hij had nog geen jaar een rijbewijs.

Recent kreeg de politie een Instagramfimpje doorgemaild waarop opnames waren te zien vanuit de cabine van een auto die op dat moment op de A9 ter hoogte van Heemskerk reed.

De bestuurder filmde de kilometerteller die op 220 kilomet per uur stond. Toen de politie verder ging zoeken op internet werd een veertigtal filmpjes op Instagram en TikTok gevonden met allerlei onbehoorlijk en verkeersgevaarlijk gedrag.

Zo werd binnen de bebouwde kom van Alkmaar een snelheid gehaald van 190 kilometer per uur en op een nog onbekende weg een snelheid van 265 kilometer per uur.

De filmpjes leidden naar twee verdachten die op het politiebureau werden uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.