Wij

Wij

BE@TFM. Gestart op 1 april 2005 als de nieuwe zender van Heiloo. Heiloo is een dorp met circa 22.000 inwoners, onder de rook van Alkmaar, maar wel volledig zelfstandig. En daar zijn we trots op in Heiloo. Bij zo'n dorp hoort natuurlijk ook een lokale omroep, maar dan niet zo'n omroep waar er al honderden van zijn! Nee, een omroep die stof doet opwaaien en waar iedereen regelmatig over praat. Dat is BE@TFM. 

BE@TFM is te ontvangen in midden Noord-Holland via FM 106.3 Mhz en op de kabel in Heiloo en is een produkt van de Stichting Omroep Heiloo. Deze stichting werd in 1994 opgericht door 3 mensen die het zat waren om toe te kijken hoe de één na de andere lokale omroep als éénheidsworst begon uit te zenden, terwijl die omroepen nauwelijks wisten wat radio maken nou eigenlijk echt inhield. Onder de namen "streekradio EXCELLENCE" en later "EXCELLENCE FM" zijn de uitzendingen in september 1995 begonnen.

10 jaar later werd besloten de naam opnieuw te wijzigen en een nieuw radiostation neer te zetten. Meer over de geschiedenis van de omroep vind je hier. Naast BE@TFM verzorgt de Stichting Omroep Heiloo ook uitzendingen onder de naam Radio De Blauwe Tegel (RDBT), waarop uitsluitend Nederlandstalige muziek te horen is. Sinds 2020 hebben wij Streekradio Excellence ook weer in het leven geroepen. Op deze zender draaien we uitsluitend muziek uit de jaren 70 en jaren 80.

Halverwege 2014 is BE@TTV van start gegaan en vanaf begin 2015 zijn de televisie-uitzendingen ook op de kabel in Heiloo te zien. De zender is op dit moment te ontvangen via het digitale kanaal 49 van Ziggo en via glasvezel op kanaal 1305. Dagelijks zijn via het TV-kanaal van BE@TTV het laatste nieuws en informatie te zien zijn.

Indien je opmerkingen hebt, ons team wilt versterken of een andere inbreng binnen onze organisatie wilt bespreken, neem dan eens contact op met ons. We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers, maar let op! Je moet wel enthousiast zijn. Radiomaken is vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Voel jij je aangetrokken tot BE@TFM, mail dan naar info@beatfm.nl.