Wij

Wij

BE@TFM & BE@TTV, maar ook Radio De Blauwe Tegel, zijn producten van de Stichting Omroep Heiloo. Dat is de lokale omroep van Heiloo en verzorgt het publieke media-aanbod in de gemeente. De omroep stelt zich uitsluitend of hoofdzakelijk ten doel het op lokaal niveau uitvoeren van de publieke mediaopdracht door het verzorgen van media-aanbod dat gericht is op de bevrediging van maatschappelijke behoeften die in de gemeente leven, en het verrichten van alle activiteiten die nodig zijn daarmee een publieke taak te vervullen. Dit doet zij door het verzorgen van een onafhankelijke nieuws- en informatievoorziening voor Heiloo en de regio. Daarbij streeft de omroep ernaar laagdrempelig en toegankelijk zijn. De omroep werkt binnen Combimedia Noord-Kennemerland samen met de omroepen van Bergen, Uitgeest en Castricum.

John Geels en Geert Bouman (eindredacteur) zijn verantwoordelijk voor de redactie.

De klachtenprocedure van de Stichting Omroep Heiloo is als volgt. Klachten kunnen op eenvoudige manier ingediend per mail ingediend en verstuurd worden naar info@beatfm.nl. De omroep streeft ernaar een klacht binnen vijf werkdagen op te lossen. Wanneer er naar aanleiding van een klacht een corrigerende of preventieve maatregel is genomen, maar ook als dat niet het geval is, dan wordt de indiener van de klacht daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

BE@TFM is gestart op 1 april 2005 als de nieuwe zender van Heiloo. Heiloo is een dorp met circa 22.000 inwoners, onder de rook van Alkmaar, maar wel volledig zelfstandig. En daar zijn we trots op in Heiloo.

BE@TFM is te ontvangen in midden Noord-Holland via FM 106.3 Mhz en op de kabel in Heiloo en is een product van de Stichting Omroep Heiloo. Deze stichting werd in 1994 opgericht door 3 mensen die het zat waren om toe te kijken hoe de één na de andere lokale omroep als éénheidsworst begon uit te zenden, terwijl die omroepen nauwelijks wisten wat radio maken nou eigenlijk echt inhield. Onder de namen "streekradio EXCELLENCE" en later "EXCELLENCE FM" zijn de uitzendingen in september 1995 begonnen.

10 jaar later werd besloten de naam opnieuw te wijzigen en een nieuw radiostation neer te zetten. Meer over de geschiedenis van de omroep vind je hier. Naast BE@TFM verzorgt de Stichting Omroep Heiloo ook uitzendingen onder de naam Radio De Blauwe Tegel (RDBT), waarop uitsluitend Nederlandstalige muziek te horen is. Sinds 2020 hebben wij Streekradio Excellence ook weer in het leven geroepen. Op deze zender draaien we uitsluitend muziek uit de jaren 70 en jaren 80.

Halverwege 2014 is BE@TTV van start gegaan en vanaf begin 2015 zijn de televisie-uitzendingen ook op de kabel in Heiloo te zien. De zender is op dit moment te ontvangen via het digitale kanaal 49 van Ziggo en via glasvezel op kanaal 1305. Dagelijks zijn via het TV-kanaal van BE@TTV het laatste nieuws en informatie te zien.

Indien je opmerkingen hebt, ons team wilt versterken of een andere inbreng binnen onze organisatie wilt bespreken, neem dan eens contact op met ons. Voel jij je aangetrokken tot BE@TFM, mail dan naar info@beatfm.nl.