Geschiedenis

Geschiedenis

De uitzendingen van BE@TFM begonnen in 1995 onder de naam streekradio EXCELLENCE in een oude zeecontainer in Heiloo. Medewerkers van het eerste uur waren Richard de Vries, Johan van 't Veld, Wouter van der Goes (later 538, Veronica, 3FM, Q-Music en Radio 2), Rob van Houten, Geert de Ridder en Esther de Wolf, die verantwoordelijk was voor het nieuws.

Al snel bleek de behuizing wat beperkt en in 1997 werd, nadat een jaar eerder de etherzender aangestoken was (FM 106.3 Mhz), de apparatuur naar nabijgelegen stenen behuizing verhuist. Daarin waren twee studioruimtes en een heuse ontvangstruimte beschikbaar. Eerst werd er alleen in het weekend uitgezonden, maar al snel nadat de omroep ook in de ether te horen was werden er 24 uur per dag uitzendingen verzorgt.

De dj-groep groeide ondertussen behoorlijk met namen als Marc Vermeulen, Martijn Kolkman (later 538 en Q-Music), Frank van der Veer, Marcel van Dijk, Thalita van Heems, Marco Hamersma, Rob Stevens (Emiel Mulder), Frans van der Meer, Tim Klijn (later 538, Radio 10 en Veronica), Peter Hermse en Tim Dekker. Het nieuwsteam werd uitgebreid met onder andere Haiko Roos (later RTL Ontbijtnieuws).

In 2001 werd de naam van de omroep veranderd in EXCELLENCE FM en was de volgende verhuizing een feit (naar het nieuwe gebouw van Serrelux Systeembouw). In 2004 werd de studio weer terug verhuist naar de (inmiddels verplaatste) zeecontainer waarvandaan vanaf 2005 ook de eerste BE@TFM-uitzendingen plaatsvonden.

Nieuwe dj's waren onder andere Robin Lef├ęber (later 538), Lex Gaarthuis (later 100%NL, SlamFM, 3FM en Radio 10) en Michael Blijleven (later SlamFM en Veronica). Inmiddels is de uitzendstudio weer terug in het pand van Serrelux waarvandaan zowel de uitzendingen van BE@TFM als Radio De Blauwe Tegel (RDBT) verzorgd worden.

Sinds 2014 verzorgt BE@TTV televisiepogramma's op de kabel in de kop van Noord-Holland en via de website (Live TV). Dagelijks is via het TV-kanaal van BE@TTV het laatste nieuws en informatie te zien voor Heiloo en de regio.