Werkzaamheden op spoor bij Heiloo en Alkmaar [FOTO'S & VIDEO]

maandag 22 februari 2021 08.36 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 23 februari 2021 11.54 uur | auteur: BEAT FM

Tijdens de voorjaarsvakantie, van zaterdag 20 tot en met zondag 28 februari, zijn er werkzaamheden aan het spoor bij Heiloo en Alkmaar. Op een traject van in totaal zestien kilometer worden er spoorstaven, dwarsliggers en spoorgrind vervangen.

In deze periode werkt ProRail dag en nacht aan de spoorlijn. Negen dagen lang is er daardoor geen treinverkeer mogelijk. Een aantal belangrijke overwegen in het dorp en bos is op bepaalde dagen en tijdstippen afgesloten voor al het verkeer.

Het gaat daarbij om de spoorwegovergangen aan de Westerweg, bij het station, de Schuine Hondsbosschelaan, bij de Belieslaan/Kerkelaan en Stetlaan.

Voor treinreizigers geldt dat ze rekening moeten houden met extra reistijd. Er rijden dan op het traject tussen Alkmaar en Uitgeest bussen in plaats van treinen.

ProRail vernieuwt ondertussen ook het verouderde station Alkmaar Noord. Bij de herbouw van station Alkmaar Noord wordt begonnen met de opbouw van de luifels. Op de parkeerplaatsen aan de achterkant van het station worden de luifels opgebouwd en tijdens een treinvrije periode in het weekend van 27 maart zullen ze in z’n geheel op het station worden gehesen.

Tijdesn de voorjaarsvakantie wordt ook daar gebruik gemaakt van de afwezigheid van treinen bij het station.