Heiloo start informatiecampagne rond Tweede Kamer verkiezingen

donderdag 04 februari 2021 13.47 uur | laatst gewijzigd: donderdag 04 februari 2021 13.54 uur | auteur: BEAT FM

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 17 maart. Dan zullen er nog steeds corona-maatregelen gelden. Dus maakt de gemeenten Heiloo de verkiezingen corona-proof.

Hoe dat gebeurt is te lezen in een reeks van zes wekelijkse themapagina’s die in lokale weekkranten verschijnen vanaf 3 februari.

Ook in de social media van de gemeenten wordt hieraan aandacht besteed.

Er wordt alleen gebruikgemaakt van ruime stembureaus. Dat zijn voor een deel andere stemlokalen dan de kiezers gewend zijn.

Vrijwel alle scholen en verzorgingshuizen worden dit keer niet gebruikt als stemlokaal; wel worden sporthallen en tenten ingezet. Die zijn veel groter. Daardoor kunnen medewerkers én kiezers goed onderling afstand houden.

In de stembureaus maken de medewerkers veilige looproutes, aparte in- en uitgangen, en ‘eenrichtingsverkeer’. Verder zijn er mondkapjes, kuchschermen, handgel, schone potloden, etcetera om besmetting te kunnen voorkomen. Ook worden aanraakvlakken vaak schoongemaakt.

Daarnaast is voor ouderen boven de 70 jaar een select aantal stembureaus al op 15 en 16 maart open om te komen stemmen. Deze groep kan er ook voor kiezen om per brief te stemmen: de stem wordt dan opgestuurd of kan worden ingeleverd.