Niet alle partijen Heiloo achter profielschets nieuwe burgemeester

vrijdag 15 januari 2021 16.21 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 15 januari 2021 16.22 uur | auteur: BEAT FM

Vanaf 1 juni 2021 stopt burgemeester Hans Romeyn met zijn werkzaamheden. Een vertrouwenscommissie heeft in de maanden november en december een enquête gehouden onder de inwoners van Heiloo voor een profielschets.

Een representatief aantal mensen heeft hierop gereageerd. De vertrouwenscommissie heeft dit verwerkt in een profielschets.

De vertrouwenscommissie bestaat uit alle 7 fractievoorzitters van de gemeenteraad. Op 22 december 2020 heeft de fractievoorzitter van Gemeentebelangen Heiloo aangegeven zich niet te herkennen in de profielschets en deze voordracht niet te steunen. De overige 6 leden van de vertrouwenscommissie staan allen achter de profielschets.

Er is gebleken dat inwoners van Heiloo een burgemeester willen die dichtbij hen staat.

Een nieuwe burgemeester moet vooral in het dorp aanwezig zijn en bij inwoners langskomen. Ook zou deze persoon meer gericht moeten zijn op bestuurders in de regio dan in Den Haag. Op deze punten zijn de inwoners het meest uitgesproken.

Op andere punten is minder overeenstemming. Zo verschillen inwoners onderling over de vraag of de nieuwe burgemeester bij gevaar vooral hard moet optreden, of juist met iedereen om tafel moet gaan.

Een tweede punt waarop men verschilt is over de vraag of de nieuwe burgemeester een enthousiaste vernieuwer of een stabiele factor moet zijn. Uit de antwoorden op de open vraag blijkt dat inwoners zoeken naar een betrokken, toegankelijke burgemeester die de mensen kent en verbindt.

Vaak is de behoefte geuit naar een burgemeester die boven de partijen en lokale politiek staat.