BEATFM

Kunstuitleen Alkmaar brengt tentoonstelling Tekeningen [VIDEO]

Tot en met 27 september is bij Kunstuitleen Alkmaar de tentoonstelling Tekeningen te zien.

De geografisch aandoende, getekende kaarten van Stan Klamer zijn vooral allegorisch waarin zijn fascinatie voor literatuur, geschiedenis en cartografie zichtbaar is. In deze platte abstractie van de werkelijkheid kan hij grote gebieden bestrijken en veel specifieke zaken tonen.

Ursula Metzler vindt haar inspiratie vooral in de natuur. De indrukken die zij opdoet werkt zij in haar atelier uit. Het ontstaansproces ziet zij als een natuurlijk groeiproces. Metzler werkt niet met foto’s, ze werkt ook niet buiten in de natuur, maar door middel van de herinnering, de introspectie.

In de tekeningen van Susana Mulas Lastra zijn de natuur en de vrouw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Haar achtergrond als ecoloog zorgt ervoor dat zij, alsof het papier een microscoop is, inzoomt op minuscule organismen. Zo ontstaat een kleurrijke fantasiewereld van gedetailleerde vormen die verbinding zoeken met elkaar en met hun omgeving. Zij kijkt naar de planeet als moeder-vrouw, kwetsbaar en tegelijkertijd vol kracht. In haar recente tekeningen probeert zij overeenkomsten te vinden tussen de vrouwelijke organen en microscopische organismen.