BEATFM

Advies loonkostencompensatie instellingen Heiloo

Het college van de gemeente Heiloo heeft besloten aan de gemeenteraad twee opties aan te reiken voor de jaren 2020-2023 voor het bepalen van de hoogte van de loonkostencompensatie en indexering van vijf maatschappelijke organisaties.

Ondanks dat de commissie Maatschappelijke Zaken heeft aangegeven dat de gemeente de autonome loonkostenstijgingen geheel voor zijn rekening en risico moet nemen, blijft het college van mening dat dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gemeente en gebruikers zou moeten zijn.

In het voorstel is daarom ook een toelichting op het voorkeurscenario van het college opgenomen, waardoor met het voorstel tevens de mogelijkheid aangereikt wordt om voor een scenario met een gezamenlijke verantwoordelijkheid te kiezen.

Om de loonkostencompenstie mogelijk te maken moet het subsidieplafond van het programma ´Een sociale en vitale gemeente´ voor 2020 structureel verhoogd worden met € 31.225.

Het subsidieplafond van het programma 'Een aantrekkelijke gemeente' moet voor 2020 met € 11.208 voor het compenseren van de stijging van de lonen als gevolg van cao-ontwikkelingen. Dit bedrag van € 42.433 voor 2020 komt ten laste van de algemene reserves.

Het geld wordt verdeeld over de organisaties Mantelzorgcentrum (€ 1.559), Stichting Trefpunt Heiloo (€ 13.207), Stichting MEE & De Wering (€ 7.362), Openbare Bibliotheek Heiloo (€ 9.097) en Muziek & Dansschool Heiloo (€ 11.208).