Exposities Oudheidkamer Heiloo en Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar [VIDEO]

woensdag 14 februari 2018 12.39 uur | laatst gewijzigd: woensdag 14 februari 2018 12.40 uur | auteur: BEAT FM

De BE@TTV Expo agenda ging langs bij Oudheidkamer Heiloo en de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.

Aansluitend op het verschijnen van Het Nieuwe Straatnamenboek van Heiloo is in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging een nieuwe tentoonstelling geopend. De expositie bevat foto's van nieuwe maar ook verdwenen straten, wijken, huizen en gebouwen. Oudheidkamer Heiloo is gevestigd aan de Bergeonstraat 30 in Heiloo en is geopend op zaterdagen van 14.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Trees Bos exposeert in de maanden februari en maart met schilderijen in het ziekenhuis in Alkmaar. De laatste 10 jaar werkt Trees alleen nog met olieverf in haar eigen atelier in Alkmaar. Trees schildert in een impressionistische, natuurlijke stijl, geen voorstudies, direct op het doek. Al schilderend ontstaat er een bepaalde sfeer die zij erg belangrijk vind. Door haar vele buitenslandse reizen heeft zij beelden opgedaan, oa. van rotsen, oude poorten, havens, de zee en vooral luchten inspireren haar.

In de vitrines van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar is tot 31 maart keramiek te zien van het kunstenaarsechtpaar Sylvia en Jos van Onna. Sylvia maakt beelden waaronder figuratieve bronzen beelden. Jos laat zich inspireren door mens en natuur. Het werk heeft een krachtige uitstraling. In zijn bronzen beelden probeert hij emotie weer te geven.

De wandborden van schilderijen met keramiek van Gerrit Bosma zijn per toeval ontstaan als aanvulling op een tegeltableau met driedimensionale beeldjes. De borden hangen niet aan een muur maar zijn in panelen verzonken. Te zien bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar is tot eind maart.