Tweede editie Winterkaravaan met vijf nieuwe voorstellingen

maandag 04 december 2017 11.42 uur | laatst gewijzigd: maandag 04 december 2017 11.43 uur | auteur: BEAT FM

Van 27 tot en met 30 december vindt de tweede editie van de Winterkaravaan plaats. Vijf nieuwe voorstellingen van jonge makers op vijf nieuwe plekken in de Ringersfabriek Alkmaar op het Karavaanthema van dit seizoen: Open Mind. De Winterkaravaan is het talentontwikkelingstraject van Karavaan.

Na een open call ontving Karavaan bijzondere en uiteenlopende plannen van makers uit het hele land die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding.

Na intensief beraad zijn 5 winnende plannen gekozen. Ze ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 20 minuten.

De voorstellingen die worden geproduceerd zijn het absurdistisch theater ‘Wild Law’ van het collectief Theater Tocht en een beeldende installatie ‘Horizon’ van Jurriaan de Vos. Quintijn Relouw en Sjoukje Boing maken een theatervoorstelling ‘Phobo Phobo’ en Danielle de Nul maakt de voorstelling ‘De Rode Kooi’. De audiotoer ‘Studiereis naar het onbevangene’ wordt gemaakt door Pauline van Leeuwen en Brecht Hermans.