Expoagenda met Stedelijk Museum Alkmaar en Trefpunt Heiloo [VIDEO]

dinsdag 14 november 2017 12.31 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 14 november 2017 12.32 uur | auteur: BEAT FM

Je kijkt naar een nieuwe aflevering van de BE@TTV Expoagenda met exposities in Stedelijk Museum Alkmaar en Het Trefpunt in Heiloo.

Dit najaar zet het Stedelijk Museum in Alkmaar één van de meest getalenteerde schilders uit de Gouden Eeuw in de schijnwerpers: Emanuel de Witte. In 2017 is het 400 jaar geledendat De Witte in Alkmaar werd geboren. Hij wordt als grootste schilder van kerkinterieursuit de tweede helft van de Gouden Eeuw wordt beschouwd. De tentoonstelling is tot en met 21 januari te zien.

Het museum in Alkmaar toont tot en met 18 maart ook drie werken van Thomas Struth. Deze hedendaagse fotokunstenaar geeft met de getoonde werken een nieuwe impuls aan de beeldtraditie van het kerkinterieur.

Cursisten van Theo Leering, beeldend kunstenaar uit Heiloo, exposeren in Het Trefpunt in Heiloo. Een selectie van de vele schilderijen die door de cursisten Jeroen Erkamp, Ineke Keet, Hetty van der Laan, Tineke Leering, Cisca Groen, Sylvia Stins en Hans Zandbergen zijn gemaakt, worden tentoongesteld. Diverse onderwerpen, zoals landschappen, portretten en stillevens, zijn te zien.  Ook wordt er in de vitrines bij de ingang werk van Annemarie Timmer getoond.
 Zij is beeldend kunstenaar en werkt veel met emaille.