Exposities in Heiloo en Alkmaar [VIDEO]

donderdag 12 oktober 2017 15.45 uur | laatst gewijzigd: donderdag 12 oktober 2017 16.46 uur | auteur: BEAT FM

Bij Galerie de Buitenkans in Heiloo is tot en met 3 december een expositie van Corina Gerritsen, Marian Frederiks en Sjoerd Duin te zien.

Voor Corina Gerritsen, keramiste en meester goudsmid uit Alkmaar, is keramiek haar grote passie. Zelfs naast een eigen bedrijf in goudsmederij en een bloemenzaak vond zij daar tijd voor. Uiteindelijk werd haar hobby haar werk en combineert zij dit met haar tweede liefde: sieraden maken. Marian Frederiks begon met het schilderen op zijde. De zijdeverf werd acrylverf en nu schildert Marian het liefst met olieverf. Ze schildert zowel figuratief als non-figuratief. De inspiratie haalt ze vaak uit de natuur. Sjoerd Duin houdt van technisch tekenen. Hij experimenteert met verschillende technieken, zoals met krijt, acryl en mixed-media. Hij maakt abstracte kunst, tekenfiguurtjes, fotografische schilderijen en schilderijen vanuit zijn eigen ideeën met veel kleuren.

Door haar achtergrond van grafisch ontwerper en haar passie voor beeldende kunst, fotografie en literatuur ontstaat er bij Marian Dekker een creatieve kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines. Het werk van Marian is veelzijdig door haar bedrevenheid met verschillende stijlen, materialen en vormen. Tot en met november is haar werk te zien bij de Noordwest Ziekenhuisgoep in Alkmaar.

Esther Nijhoff laat grafisch werk en keramiek zien in de vitrines van het ziekenhuis in Alkmaar. Deze Haagse kunstenares heeft de liefde voor tekenen en kunst van haar vader meegekregen en eigenlijk altijd getekend. Inspiratie haalt zij uit zoveel dingen; de natuur, de mode en mensen op straat.

Als docent kunst interesseert Saskia Keyer zich in diverse disciplines, maar architectuur is voor haar toch wel het interessantst. Verder is de natuur een grote inspiratiebron. Haar porselein draaien kenmerkt zich door organische vormen. De laatste tijd maakt zij meer menselijke figuren.