Exposities Trog Heiloo en Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar [VIDEO]

donderdag 17 augustus 2017 13.17 uur | laatst gewijzigd: donderdag 17 augustus 2017 14.18 uur | auteur: BEAT FM

De Expo agenda bezocht de Trog in Heiloo en de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.

Tot en met 1 oktober wordt door Galerie de Buitenkans in Heiloo een expositie georganiseerd met kunstwerken van Henk Borgman, Remco Sterk en De Gezusters, bestaande uit Tiny van der Velden en Nel Kaandorp, in de Trog aan de Bullaan 4. De Trog is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag van 12.00 tot en met 17.00 uur. Remco Sterk uit Castricum maakt kleurrijke pastels op zwart karton. Nel en Tiny hebben zich toegelegd op het bewerken van glas en Henk Borgman uit Heiloo werkt veel op papier met de materialen houtskool, grafiet, pen, inkt en acrylverf.

Oscar van der Linden experimenteert met materialen en beelden. In zijn werk zoomt hij in op een detail en neemt dan weer afstand. Dit in- en uitzoomen gebeurt vaak met een camera. Het resultaat gebruikt hij als vertrekpunt voor een kunstwerk. Graag verrast hij de kijker en soms met een ‘knipoog’.

De passie van Joke Ligthart is fotografie en zij is lid van fotoclub AFV Schagen. Haar interesses op fotografisch gebied zijn breed; landschap, detail, macro, avond, portret, eigenlijk alles wat zij zoal tegen komt. Joke is een autodidact kunstenaar. Een kleine selectie van haar werk is tijdens een expositie bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar te zien.