Exposities Bibliotheek Heiloo en Grafisch Atelier Alkmaar [VIDEO]

vrijdag 11 augustus 2017 11.59 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 11 augustus 2017 13.00 uur | auteur: BEAT FM

De BE@TTV Expo agenda is op bezoek bij Bibliotheek Heiloo en het Grafisch Atelier in Alkmaar.

In de bibliotheek in Heiloo is een nieuwe expositie te zien met werk van Trudy Dammers en Gerda Velzeboer. Trudy Dammers schildert impressionistische landschappen met olieverf, Boetseert beelden en maakt met diverse objecten met de Raku techniek. Ze voelt zich het meest aangetrokken tot schilderen van het landschap in al haar facetten. Trudy verblijft regelmatig in Frankrijk om daar te schilderen.

Ook is er werk te zien van Gerda Velzeboer. Zij is autodidact en maakt nu ruim tien jaarkeramiek. Inspiratie haalt ze uit wat er op haar pad komt: de natuur en diverse kunstbladen.

Het Grafisch Atelier Alkmaar brengt tot en met 5 september de zomertentoonstelling ‘GAA loslaten’. Op de oproep om deel te nemen aan de tentoonstelling, hebben veel kunstenaars uit binnen- en buitenland gereageerd. ‘GAA loslaten’ in de ruimste zin van het woord, van vakantie gevoelens tot het afstand nemen van je eigen grafiekcollectie, van iets uit je handen laten vallen tot het loslaten van het opgroeiend kind. Je kunt het thema op vele mogelijke manieren interpreteren.