BEATFM

Expositie bij Kunstuitleen en IJkgebouw Alkmaar en Johwin Limmen [VIDEO]

De BE@TTV Expo agenda met exposities bij de Kunstuitleen en het IJkgebouw in Alkmaar en Johwin in Limmen.

Tot 8 januari exposeert Herman Kuypers in de Kunstuitleen in Alkmaar. Spelend met perspectief en kleur creëert Herman Kuypers vanuit zijn eigen (on-)logica zijn bizarre wereld waarin stoelen de hoofdrol spelen. In zijn minutieus uitgewerkte potloodtekeningen en aquarellen roept hij met het doodeenvoudige, simpele gebruiksvoorwerp stoel een totaal eigen wereld op. Eigenzinnig, humorvol, inventief, cartoonesk en diepgaand zijn zomaar wat typeringen van zijn werk. Hij vult er soms hele vlakken mee, cirkels, driehoeken en ovalen, in een onnavolgbare herhaling van zittingen waar hier en daar een eigenwijze leuning uit kan steken.

in het IJkgebouw in Alkmaar is "The making of... Levensboom serie I t/m IV" te zien. Oud-Heilooër Eveline Elsinga is actief als kunstenaar in Amsterdam, maar haar roots liggen in Heiloo. Daar is zij tot haar achttiende jaar opgegroeid. Haar expositie is tot januari 2017 te zien. Je vindt het Ijkgebouw in het Victorieprk aan het Alckmariapad 2 in Alkmaar.

Een expositie met schilderijen en art-quilts van Christine Meerman is in november en december te zien op de bovenverdieping van het pand van Johwin aan Rijksweg 127 in Limmen. Het tekenen pakte Meerman op latere leeftijd weer op en spoedig ging ze verder met aquarelleren en schilderen met acryl. Later is haar passie vormgeven ook uitgegroeid naar werken met stoffen, zoals art-quilten.