BEATFM

Foresters Heiloo satellietclub in Malawi

Dick Makelaar en Natasja Peters zetten zich als vrijwilliger in om iets te doen voor de inwoners van Malawi. Zo af en toe wordt het Afrikaanse land bezocht en regelmatig wordt een partij goederen verstuurd. Enige tijd geleden kregen ze van voetbalvereniging De Foresters uit Heiloo shirtjes en ballen.

Ter plaatse zitten ze ook niet stil; een geitenboerderij en visvijver zijn mooie resultaten van het gedane werk. Ongeveer vijf jaar geleden werd begonnen met de sport om te kijken hoe goederen een tweede leven kunnen krijgen in Malawi. En zo kwamen ze via via bij De Foresters terecht.

Dick en Natasja hebben een partij shirtjes, ballen en 'hoedjes' naar Malawi opgestuurd en inmiddels zijn de eerste wedstrijden in tenues van De Foresters gespeeld.

Voetbal betekent in Malawi veel meer dan alleen maar voetbal. Door het voetballen leren de jongeren samenwerken, krijgen ze discipline en het houdt ze van de straat waardoor de kans kleiner wordt dat ze met hele nare zaken te maken krijgen.

Een bijkomend voordeel is dat op deze manier de jongens ook wat in de gaten gehouden kunnen worden en er bijvoorbeeld op gelet kan worden dat ze naar school gaan.

Mensen die Dick Makelaar en Natasja Peters willen helpen met hun werk voor Malawi kunnen een donatie doen op rekening NL37INGB0006742406. Meer informatie is te krijgen via dirk.makelaar@gmail.com.