Voorstel Heiloo voor volgen landelijk beleid vuurwerk

dinsdag 15 september 2020 12.57 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 september 2020 18.07 uur | auteur: BEAT FM

De commissie Bestuurlijke Zaken is in meerderheid voorstander om in Heiloo wat betreft vuurwerk het landelijk beleid te volgen.

De commissie is er ook voorstander van om de inwoners van Heiloo te peilen over ideeën zoals vuurwerkzones en een vuurwerkshow op een centrale plaats in Heiloo. Deze burgerpeiling moet op korte termijn plaatsvinden, zodat er voor het eind van het jaar duidelijkheid is.

Een raadswerkgroep adviseert dat voor de komende jaarwisseling de landelijke lijn gevolgd wordt en dat een eventuele peiling voor de jaarwisseling 2021/2022 geldt.

Hiermee wordt beoogd dat besluitvorming over vuurwerk tijdig en weloverwogen plaatsvindt zodat alle betrokken partijen (inkopers vuurwerk, inwoners/consumenten en handhaving) ook rekening kunnen houden met de gevolgen van een raadsbesluit.

Er moet ook een keuze gemaakt worden uit drie onderzoeksvarianten, te weten peiling via eigen app en website “ik denk mee over Heiloo”, een flitspeiling door Pro public en een draagvlak onderzoek door I&O.