Meer openbaar busvervoer vanaf 1 juni voor noodzakelijke reizen

vrijdag 29 mei 2020 15.58 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 29 mei 2020 17.00 uur | auteur: BEAT FM

De OV-bussen in Noord-Holland gaan vanaf 1 juni vaker rijden om de groeiende stroom reizigers veilig te vervoeren. Connexxion voert de dienstregeling weer op naar een normale zomerdienstregeling.

Vanwege het coronavirus gelden er extra maatregelen. Het openbaar busvervoer is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen en vanaf 1 juni is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht (13 jaar en ouder). Ook bij deze normale zomerdienstregeling is de capaciteit beperkt.

In de bus zijn veel minder staan- en zitplaatsen beschikbaar (ongeveer 40%) om ervoor te zorgen dat de reizigers voldoende afstand kunnen houden van elkaar.

In de regio Alkmaar rijden de bussen tot 5 juli volgens de huidige afgeslankte dienstregeling, met versterking op tijden of buslijnen waar het aantal reizigers toeneemt en het daardoor te druk wordt in de bus. In overleg met de middelbare scholen rijden er ook weer bussen op de scholierenlijnen.

Vanaf 5 juli rijden de bussen volgens de zomerdienstregeling. Naar verwachting rijden er dit zomerseizoen geen strandlijnen (dit zijn geen noodzakelijke reizen).

De geldende dienstregeling en actuele reisinformatie staan op de website van Connexxion en in de reisplanners. Verder rijden er tot 17 augustus (einde van de zomervakantie) geen buurtbussen.