Onderzoek Heiloo met buurgemeenten voor opvang dieren

donderdag 21 mei 2020 13.03 uur | laatst gewijzigd: donderdag 21 mei 2020 14.04 uur | auteur: BEAT FM

De gemeente Heiloo gaat, samen met Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen, gezamenlijk onderzoek doen om te komen tot een toekomstbestendige oplossing voor opvang en vervoer van gedomesticeerde dieren in de regio.

Gemeenten hebben een wettelijke taak waar het gaat om (tijdelijke) opvang van gedomesticeerde dieren. Voor opvang en vervoer van onder andere zwerfdieren heeft de gemeente een dienstverleningsovereenkomst met de Dierenbescherming.

De gemeenten hebben besloten om verder onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden. De reden dat er een onderzoek wordt gestart is dat de huidige contractpartners/uitvoerders hebben aangegeven behoefte te hebben aan een nieuwe (gezamenlijke) huisvestingslocatie, omdat om diverse redenen de huidige locaties niet meer voldoen aan kwaliteitseisen voor mens- en dierenwelzijn.

Aan het einde van dit jaar zullen de oplossingen uit het onderzoek gereed zijn voor bestuurlijke besluitvorming in de betreffende regiogemeenten.