Tijdelijke inkoopactie en landelijke subsidieregeling woningisolatie in Heiloo gestart

vrijdag 29 november 2019 08.54 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 29 november 2019 07.57 uur | auteur: BEAT FM

De gemeente Heiloo en het Duurzaam Bouwloket zijn samen met regionale bedrijven een inkoopactie voor woningisolatie gestart. Deze actie is voor alle woningeigenaren die hun huis energiezuinig en comfortabel willen maken.

Tot en met 30 januari kunnen zij via Duurzaam Bouwloket gebruik maken van een scherp geprijsd aanbod voor het plaatsen van isolerend glas, spouwmuurisolatie of vloer- en bodemisolatie.

Naast een voordelige inkoopactie is er ook subsidie beschikbaar voor diegenen die meer dan een isolatiemaatregel toepassen: de 'subsidie energiebesparing eigen huis' voor eigenaar en bewoner (SEEH) van de Rijksuitvoeringsdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met deze regeling kunnen woningeigenaren ongeveer 20 procent van de kosten terugvragen wanneer zij twee of meer isolatiemaatregelen toepassen.

De maatregelen die onder deze regeling vallen zijn onder meer isolatie van dak, gevel, vloer en het plaatsen van isolerend glas. Via de website Duurzaam Bouwloket kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de inkoopactie voor woningisolatie.