Expositie Trog Heioo [VIDEO]

dinsdag 17 september 2019 11.21 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 17 september 2019 12.22 uur | auteur: BEAT FM

Tot en met zondag 25 november wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd met werken van Jan Willem Bregman, Niek Morsch en Adriaan Berkhout in de Trog aan de Bullaan 4 in Heiloo.

Adriaan Berkhout uit Heiloo is een pure autodidact. Hij volgt de ideeën die spontaan in hem opkomen tijdens het tekenproces en werkt voornamelijk met inkt in combinatie met houtskool en krijt die samenkomen in een vrij strak lijnenpatroon. Zo ontstaat er in allerlei variaties een bijna surrealistisch portret. 

Jan Willem Bregman uit Limmen groeit op met Graffiti. Tegenwoordig werkt hij graag over bestaande schilderijen, die hij recyclet tot een nieuw doek. Wat begint met beschikbaar materiaal uit de kringloopwinkel, krijgt een tweede leven door aan de slag te gaan met verf, stiften en creditcards.

Niek Morsch werd geboren en groeide op in Heiloo. Hij draait al ongeveer 45 jaar hout en heeft het zichzelf aangeleerd, want er waren geen cursussen voor. Het hout komt van kappen en snoeien. Wat gemaakt wordt bepaald veelal de vorm de kleur en structuur van het hout.