Hoogeweg Heiloo toch weer open voor verkeer

donderdag 11 juli 2019 20.14 uur | laatst gewijzigd: donderdag 11 juli 2019 19.17 uur | auteur: BEAT FM

De Hoogeweg wordt op maandag 15 juli weer opengesteld voor het verkeer. Dit heeft wethouder Rob Opdam besloten naar aanleiding van gesprekken met bewoners van de Hoogeweg en Zuiderloo.

De gemeente gaat het verkeer op de Hoogeweg volgen, om de verkeersveiligheid van onder andere fietsers te kunnen garanderen.

Door verwacht sluipverkeer op de Hoogeweg, vanwege werkzaamheden aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg, zijn op 7 juni palen geplaatst op de kruising Zevenhuizerlaan–Hoogeweg. Dit in verband met de veiligheid van fietsers.

Naar aanleiding van een petitie van 92 bewoners van de Hoogeweg en Zuiderloo en gesprekken met bewoners is gebleken dat zij het niet eens zijn met deze maatregel. 

De gemeente gaat het verkeer meten op de Hoogeweg tijdens de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg. Als uit de metingen blijkt dat er structureel meer dan 2.500 motorvoertuigen per dag over de Hoogeweg rijden, wordt de Hoogeweg alsnog afgesloten voor autoverkeer. 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang in april 2020 afgerond. Dan is de Hoogeweg sowieso open voor verkeer.