Exposities ziekenhuis Alkmaar [VIDEO]

woensdag 24 april 2019 12.12 uur | laatst gewijzigd: woensdag 24 april 2019 11.13 uur | auteur: BEAT FM

In april in mei zijn er exposities in het ziekenhuis van Alkmaar te zien.

Joop Metselaar laat zich inspireren door de keramiek van diverse oude culturen van Zuid-Amerika en China. Andere stukken zijn heel intuïtief ontstaan, soms uit droombeelden.

Eric Kerkvliet schildert met olieverf uiterst gedetailleerd voorstellingen waarin fictie en werkelijkheid naadloos in elkaar overlopen. Zijn dagelijkse belevenissen en directe omgeving vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. De schilderijen zijn geschilderd op een ingezaagd paneel met aan de achterkant een houten frame waardoor ze iets los van de wand komen te hangen. Het werk is te zien aan de wanden van het Alkmaarse ziekenhuis aan de Metiusgracht.

Iris Duchateau is van oorsprong professioneel violiste en besloot vanaf 2008 het roer om te gooien. Een andere richting kiezen lijkt synoniem te staan aan drastische veranderingen, maar het woord drastisch zou hier uit de toon vallen. Dit nader te verklaren, ligt muziek volgens Iris heel dichtbij schilderen en andersom. Haar inspiratie is dan ook voornamelijk te vinden in de wereld der muziek.

In het stiltecentrum van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar is in april en mei werk van een kunstenaar te zien met een gouden randje. Aloys Oosterwijk is in het dagelijks bestaan rechtbanktekenaar. Om tegenwicht te geven aan zijn dagelijkse werkomgeving maakt Aloys graag sepia tekeningen en aquarellen van landschappen, ruines, abdijen en kerken in Frankrijk, maar ook in Noord-Holland. Castricum, Heemskerk en Egmond-Binnen. Zijn werkwijze is immer de directe aanschouwing.