Kunst Als Medicijn met Lida te Hofstede, Anita de Haan en Theo Leering [VIDEO]

maandag 15 april 2019 18.04 uur | laatst gewijzigd: maandag 15 april 2019 20.26 uur | auteur: BEAT FM

Tot en met eind mei brengt Kunst Als Medicijn diverse exposities bij de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar.

De passie voor klei is bij Lida te Hofstede begonnen tijdens de 3-jarige opleiding 'Beeldend Vormen'. Na jarenlang experimenteren heeft zij een eigen herkenbare stijl: strakke handgevormde met kleirollen opgebouwde potten, schalen en objecten. Elk werk is een unica, eigen ontwerp en perfect afgewerkt met de oventechniek Raku, met eigen glazuur in felle kleuren.
 
In 2010 is Anita de Haan begonnen met het werken met Caribisch drijfhout. Na het jutten, verwerkt zij het drijfhout meestal in schilderijen. Dieren, voornamelijk vissen en vogels vormen de hoofddoelgroep. Ook maakt zij houtkunst schilderijen in combinatie met keramiek, oude gereedschappen en ander 'interessant' afval.

Theo Leering wisselt fantasierijke, absurdistische werken af met schilderijen waarin de lichtval en de schoonheid van de schaduw centraal staan. Binnen deze afwisseling kun je wel duidelijk zijn stijl en kleurenpalet herkennen. Aan inspiratie heeft het nooit ontbroken. Volgens Theo hoef je in het dagelijks leven alleen maar je ogen open te doen. De natuur brengt zoveel schoonheid met zich mee, dat je daar eindeloos uit kunt putten.