Kunst Als Medicijn in ziekenhuis Alkmaar [VIDEO]

dinsdag 12 februari 2019 16.42 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 12 februari 2019 16.43 uur | auteur: BEAT FM

Het doel van de kunstcommissie Kunst Als Medicijn is afleiding, troost en inspiratie te geven voor de patiënten, hun familie en andere bezoekers van Noordwest.

Een deel van de eigen collectie bestaande uit beelden en keramiek is te zien in het zieknhuis in Alkmaar in de vitrines aan de Metiusgracht.

De kleurrijke, abstracte schilderijen van Renee van Duin zijn opgezet in meerdere lagen, soms gecombineerd met een medium, zand of papier. Mineralen hebben prachtige kleuren en vormen en dat maakt het uitvergroot tot een veelzijdig geliefd onderwerp. Het gebruik van foto's uit de natuur, landschappen van bovenaf zijn favoriet. Te zien tot eind maart bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar.

Momenteel schildert Jaap van der Dussen alleen nog met acryl, omdat dit materiaal zich bij uitstek leent voor zijn impulsieve, uitbundige manier van werken. De kwast- of messtreek is geleidelijk aan breder en directer geworden. De kleuren zijn eveneens direct, helder en sprekend. Van der Dussen werkt tegenwoordig alleen nog in zijn atelier zonder duidelijk omlijnd plan, waarbij de impuls van het moment de aanzet vormt van een onvoorspelbare uitkomst.

Tewis Elzinga ia vanaf 1956 is hij bezig met het maken van beelden van keramiek. Zijn directe omgeving is een grote inspiratie bron. Hij geeft zijn emoties weer in brons, steen, hout en andere materialen. Zijn beeldtaal is karakteristiek, met een accent op lijnvoering en beweging. Tot eind maar te zien bij de Noordwest Ziekenhuisgroep.