Leeghwaterbrug Alkmaar half jaar later opgeleverd

vrijdag 14 september 2018 12.00 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 14 september 2018 08.57 uur | auteur: Jeroen der Weduwe

Uit de nieuwe planning van de aannemer blijkt dat de Leeghwaterbrug in Alkmaar pas in september 2019 opgeleverd kan worden. De provincie Noord-Holland heeft in juli 2018 diverse maatregelen aan de aannemer van de Leeghwaterbrug opgelegd, omdat de werkzaamheden niet volgens afspraak verliepen.

Eén van de maatregelen betrof het aanleveren van een herstelplan inclusief planning. Het herstelplan en de planning worden nog aangescherpt, maar geven de provincie voldoende aanleiding om door te gaan.

De planning is het meest kritische onderdeel en kent twee belangrijke data: de herstart van het werk en de ingebruikname van de brug. De herstart van de werkzaamheden aan de brug staat nu gepland in de week van 15 oktober 2018.

De aanvang van de werkzaamheden is afhankelijk van het opheffen van de gedeeltelijke bouwstop. Er geldt nog een gedeeltelijke bouwstop voor werkzaamheden aan de fundering van de brug. Hiervoor dient de aannemer nieuwe berekeningen en tekeningen aan te leveren bij de gemeente Alkmaar.