Onderzoek naar spitsstrook A9 voor betere doorstroming

dinsdag 13 maart 2018 08.42 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 13 maart 2018 08.43 uur | auteur: BEAT FM

Op 20 februari hebben heel veel automobilisten last gehad van de storing bij de spitsstrook op de A9. Vele reizigers uit de regio Alkmaar hebben in de kilometerslange file gestaan. Deze storing is voor VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra aanleiding geweest om Kamervragen te stellen over de spitsstrook A9 Alkmaar-Uitgeest.

In de vragen wil Dijkstra onder ander van de Minister weten of het mogelijk is om de spitsstrook op te waarderen naar een volwaardige rijbaan. Dit zou betekenen dat er,spits of geen spits, altijd drie rijstroken zijn en dat er de hele dag door 130 kilometer per uur mag worden gereden.

De regionale VVD-fracties van Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Schagen en Uitgeest zijn enthousiast en ondersteunen het initiatief.

De regionale VVD-fracties zien ook een kans omdat een groot gedeelte van het traject Alkmaar-Uitgeest toch al op de schop gaat in verband met de nieuwe afslag bij Heiloo. VVD-fractievoorzitter René van Splunteren van Heiloo: ‘’Het is voor de regionale bereikbaarheid ontzettend belangrijk dat de extra afslag er komt en wij zijn ook blij dat dit gaat gebeuren. Het zou mooi zijn als de doorstroming op de A9 nóg verder kan verbeteren’’.