Dojo ´t Loo Heiloo in actie op Noord-Hollands kampioenschap tot 10 jaar

woensdag 14 maart 2018 10.55 uur | laatst gewijzigd: woensdag 14 maart 2018 10.56 uur | auteur: BEAT FM

Zondag moesten Jorne Reitsma en Luuk van Waggendorf van Rijn aantreden op het Noord-Hollands kampioenschap judo tot 10 jaar.

De eerste wedstrijd ging voor beide judoka’s voortvarend. Luuk scoorde een ippon met het doorsturen van zijn tegenstander naar zijn rug en won zo op ippon. Jorne won zijn eerste wedstrijd op een beslissing omdat hij de meeste aanvallen plaatste.

Voor Luuk ging ook de tweede wedstrijd goed, hij won zijn wedstrijd met een houdgreep. Jorne bleef in zijn tweede wedstrijd goed aanvallen, maar kon uiteindelijk niet scoren en hij verloor op scheidsrechters-beslissing.

In de derde wedstrijd was Luuk veel aan het aanvallen en had zijn tegenstander ook nog even in de houdgreep,,

Hij kon deze helaas niet vasthouden. Hierna maakte zijn tegenstander een overname en Luuk verloor hierdoor zijn wedstrijd. In de herkansing was Jorne hard aan het knokken.

Hij scoorde een mooie wazari, maar hierna herpakte zijn tegenstander zich en die scoorde een ippon, hierdoor was het toernooi voorbij voor Jorne.

Luuk moest in zijn herkansing nog judoën om de derde plek. Hij won deze wedstrijd met ippon door een mooie beenworp en kon zo het brons ophalen (bron: Dojo 't Loo).